Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Kalptränarnas röda tråd

Kalptränarnas röda tråd

 Som tränare i Kungsbergets alpina följer vi Svenska Skidförbundets riktlinjer och utbildningsforum för vår träning och tävlingsverksamhet.

Vi följer även Riksidrottsförbundets policy att alla barn och ungdomar har rätt att idrotta och utvecklas i en trygg miljö och bemötas med respekt.

 När vi är tränare så ska det finnas en hög grad av meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet för de uppgifter vi ställs inför. Det är var och ens ansvar att säga till om något av detta känns fel.

 Alla träningstillfällen är planerade och har ett klart syfte och målsättning. Vilken utrustning som gäller är kommunicerad i god tid före träningen. Ledaren är på plats 10 minuter innan utsatt starttid. Ledaren har en bestämd plats där träningen gemensamt startas och avslutas med gruppen. Syftet med träningen kommuniceras vid start och synpunkter söks från gruppen vid tränings avslut.

 När vi leder en grupp har alla gruppmedlemmar en känsla av gemenskap i gruppen samtidigt som varje indvid blir sedd och bekräftad för den unika indvid de är. Grupperna är alltid åldersindelade för att öka gemenskapen då individerna ska följas åt flera år framöver. Inom varje åldersgrupp kan indelning och differentiering göras beroende på behov, men kom ihåg att en ”bra” åkare kan hjälpa och inspirera de som inte har kommit lika långt i utvecklingen.

 Vid varje träningstillfälle lyfter tränaren fram de positiva sidor som varje individ har i sin skidåkning. När vi kommunicerar använder vi alla sinnen anpassat till varje grupp och individ. Varje individ bör kunna svara på vilket syfte och mål varje enskild träning har. Vi strävar alltid efter att varje individ själv ska kunna analysera sin egen skidåkning.

 Vi ska utbilda duktiga skidåkare som behärskar allt inom skidåkningen

och framförallt lyfta fram att det är en bra gemenskap för alla. Vårt mål är att alla aktiva deltar i tävlingar och träningsläger. Vi skall vara bra kompisar och ha kul i gruppen sommar som vinter.


 

Kungsbergets AK - Skidor
E-post: This is a mailto link

Följ oss på facebook & InstagramGör det på svenskaspel.se/grasroten eller
hos ditt ombud.

 Vi stöder Kungsbergets Alpina!


Logga_Kungsberget


Logga HB Förvaltning


 EloKraft_ svguvi


   


Postadress:
Kungsbergets AK - Skidor
Amandus Jabin, Idungatan 7
80267 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kungsbergetsalpina@h...

Se all info