Hoppa till sidans innehåll

Benskydd, fartdräkt, googles, handskar


BENSKYDD
I slalom använder man knäskydd för att skydda mot portarna. De allra yngsta behöver knappast benskydd, men ganska strax när man vågar åka nära portarna blir de väsentliga. Benskyddet skall vara så stort att det räcker från ungefär översta spännet på pjäxan och upp till knäet.


FARTDRÄKT
Det finns inget krav på att åkare i U10-gruppen skall ha fartdräkt. Ur ett rent fartperspektiv så är fartdräkt egentligen befogat först i fartgrenarna och när barnen utvecklar sin åkteknik, men då alla stora barnen har det, så vill även de mindre ha det..
Tanken med fartdräkt är att den skall sitta tajt mot kroppen, vilket gör att det blir kallt att åka i fartdräkt. Underställ och Shorts rekommenderas verkligen.


GOGGLES
Ja de platsar in under säkerhet. Här vill man ha ett par som passar i hjälmen, som sluter tätt mot hjälmens ovankant. Glasen får gärna vara fria från repor. Mörka glas är bra soliga dagar och ljusa glas är bättre molniga dagar eller på kvällsträningar.


HANDSKAR
Tumvantar eller fingervantar? Beror på temperaturen. Kryper kvicksilvret ned under minus 10 så håller man värmen bättre i tumvantar är i fingervantar. Ju mindre barnen är ju lättare fryser de om händerna, så ju yngre barn desto mer tumvante. Att hålla barnen varma om händerna är att hålla barnen glada, så bra handskar är att rekommendera.

Uppdaterad: 17 FEB 2021 15:20 Skribent: Pernilla Lindberg
E-post: Adressen Gömd

Följ oss på facebook & InstagramGör det på svenskaspel.se/grasroten eller
hos ditt ombud.

 Vi stöder Kungsbergets Alpina!


Logga_Kungsberget


Logga HB Förvaltning


 EloKraft_ svguvi


   


Postadress:
Kungsbergets AK - Skidor
Amandus Jabin, Idungatan 7
80267 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kungsbergetsalpina@h...

Se all info