Hoppa till sidans innehåll

Hälsning från styrelsen

19 MAR 2020 10:59
  • Skapad: 19 MAR 2020 10:59

Angående rådande situation 

Den här skidsäsongen har varit en bland de märkligaste vi varit med om, först snöbrist och inställda träningar sedan nuvarande situation med en pandemi som påverkar hur vi kan bedriva vår verksamhet.

Som förening försöker vi göra det bästa av situationen, Svenska Skidförbundet att ställt in alla tävlingar för säsongen däremot fårvarje förening bedöma hur man hanterar träning.
Då vi ser att vi kan bedriva träningen helt utomhus och vi har relativt små träningsgrupper så kommer vi fortsätta bedriva träning.
Dock kommer vi inte kunna ordna med KM och avslutning enligt skidförbundets rekommendationer.

Vi ger möjlighet till U12 och uppåt att vara med på ett extra läger då vi redan har boende bokat och betalt sedan tidigare. Även här är det en liten grupp som till största delen kommer vara utomhus. Självklart kan detta ändras med kort varsel och både möjligheter till träningar och läger gäller tills något annat sägs.

Även Kungsberget märker av COVID-19 virusets effekter och har sett en kraftigt minskad mängd besökare och kommer därför att hålla stängt måndag-onsdag. Våra träningar de sista veckorna denna säsong kommer därför behöva byta dagar, se separat information i era träningsgrupper.

Vi litar på er att ni tar ert ansvar och inte kommer på träningar om ni känner några symtom. Ni vet vid det här laget vart ni hittar information och vilka rekommendationer ni ska följa.

Det är en ekonomiskt krävande säsong för föreningen och vi kommer eventuellt att behöva titta på att göra en insats under året för att väga upp de intäkter som gått förlorade i och med inställda tävlingar. Detta för att fortsatt kunna hålla låga träningsavgifter och kunna subventionera läger och tävlingar.

Vi tar gärna emot tips om ni vet något vi skulle kunna göra för att få intäkter.

Trots att det är en tid kvar av denna säsong så börjar vi redan nu att blicka framåt på en snörik och Coronafri säsong 20/21!

 

Styrelsen KALP

Skribent: Pernilla Lindberg
Epost: Adressen Gömd

Följ oss på facebook & Instagram


 Vi stöder Kungsbergets Alpina!


Logga_Kungsberget


Logga HB Förvaltning


 EloKraft_ svguvi


   

Postadress:
Kungsbergets AK - Skidor
Pernilla Lindberg, Byvägen 5
81631 Ockelbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info